Λοιπόν, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε. Ο άνθρωπος που είχε διοριστεί αντιπρόεδρος του Ομπάμα για να ηρεμήσει τους λευκούς ανθρώπους το 2008. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο θα θεωρούνταν ένας μετριοπαθής δεξιός υποψήφιος. Η υποψήφια συνεργάτιδά του Κάμαλα Χάρις είναι πρώην εισαγγελέας και διαβόητη υποστηρίκτρια της επιβολής του νόμου. Πολύ λίγα θα αλλάξουν, ενώ ο Τραμπ έχει ήδη γεμίσει τα δικαστήρια με φασιστές δικαστές, οι οποίοι έχουν θέση ισόβιας μονιμότητας. Mόνο τα πρόσωπα του αμερικάνικου συστήματος θα είναι λίγο πιο ευγενικά και λίγο πιο ήρεμα το επόμενο έτος.

Ο συμβολισμός είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εβδομήντα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται ότι καταψήφισαν το Χίτλερ, ενώ εβδομήντα εκατομμύρια αισθάνονται ότι έχασαν την ευκαιρία για άλλα τέσσερα μεταμοντέρνα χιτλερικά χρόνια. Αυτή είναι η συνταγή για μια εκρηκτική κοινωνική κατάσταση που θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται τους επόμενους μήνες.

Φυσικά, δεν υποστηρίζουμε τον Μπάιντεν και τον ψεύτικο συμβολισμό που έχει καταφέρει να εκπροσωπήσει σε αντίθεση με τον Τραμπ, αλλά είναι να απολαμβάνεις τα δάκρυα της αστυνομίας που κλαίει απ’άκρη σ’άκρη στις Η.Π.Α., καθώς και τα δάκρυα των υποστηρικτών του που αισθάνονται προδομένοι από το πολύτιμο αμερικανικό εκλογικό τους όνειρο.

Αυτό που συμβαίνει και προκαλεί ανησυχία, πέρα από τις πιθανές επιθέσεις βίας και εκδίκησης από μάχιμους φασίστες και την αστυνομία, είναι η ξαφνική μείωση της ευρύτερης υποστήριξης για κινήματα, όπως το Black Lives Matter και το Antifa. Χιλιάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες λόγω συλλήψεων κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που επακολούθησε του θανάτου του George Floyd. Κάποιοι αντιμετωπίζουν δεκαετίες φυλάκισης με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, και είναι σίγουρο ότι όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τη νέα διοίκηση που θα έρθει τον Ιανουάριο. Η επαναστατική αλληλεγγύη μας με τα άτομα, που αντιμετωπίζουν καταστολή κι εκεί, διατηρείτε με το να συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε για την κατάσταση και να ενεργούμε αναλόγως ως συνεργάτες στον παγκόσμιο πόλεμο κατά του φασισμού. Τώρα που το φιλελεύθερο κατεστημένο έχει πάρει την εξουσία, οι πλούσιοι, οι διασημότητες και εκείνοι που καλοέβλεπαν τους εξεγερμένους εναντίον του Τραμπ, μάλλον θα αρχίσουν να δείχνουν τις πραγματικές τους διαθέσεις και θα ξεθωριάσει ή θα χαθεί το ενδιαφέρον τους για “ακτιβισμό”.

Ο Τραμπ έχει ακόμη έως τις 20 Ιανουαρίου να κάνει ό, τι θέλει από την άνεση του Λευκού Οίκου και τίποτα δεν θα μας εκπλήξει. Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να επιτίθεται σε διαδηλώσεις σε πόλεις, όπως το Πόρτλαντ και η Νέα Υόρκη, με τον ίδιο τρόπο που η αστυνομία επιτέθηκε έξω από τα δικαστήρια της Χρυσής Αυγής, μόλις ανακoινώθηκε η απόφαση.

Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με την κατάσταση στις Η.Π.Α. και τους τρόπους υποστήριξης των προσπαθειών κατά της καταστολής από τα παρακάτω:

Its Going Down

Bay Area Anti-Repression

Puget Sound Anarchists

NYC Anarchist Black Cross

R.A.M.

Up against the law legal collective

Portland General Defense Committee

Puget Sound Prisoner Support

Michigan Solidarity Bail Fund

Tilted Scales Collective

Scuffle Town Anti-Repression

Unicorn Riot