Το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό εγχείρημα των Ραδιοφραγμάτων αποτελεί μια προσπάθεια ατομικοτήτων να στήσουν το δικό τους οδόφραγμα στην κρατική προπαγάνδα των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε., καθώς και να συμβάλλουν – κατά το δυνατό – στην αντιπληροφόρηση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Με την παρακαταθήκη που υπήρχε αλλά και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί, κρίθηκε απαραίτητο να προβούμε στην δημιουργία μιας διαχειριστικής κι έπειτα πολιτικής συνέλευσης του μέσου. Η συνέλευση, αυτή, μετά από εσωτερικές και εξωτερικές διεργασίες και πάντα σύμφωνα με το συγκείμενο της εποχής, αντιλαμβάνεται την ευθύνη και την υποχρέωση στο πολιτικό πλαίσιο, στις αξίες και στα πιστεύω των μελών της, ενώ θεωρεί το μέσο ως εργαλείο του Α/Α χώρου και των συστατικών του (δηλαδή, των ατόμων κι εγχειρημάτων που τον απαρτίζουν). Προερχόμενες από διαφορετικά μετερίζια και με πολιτικές διαφορές, έχουμε ως αρχές τη συντροφικότητα και τον σεβασμό – αρχικά σε καθένα από τα μέλη και μετέπειτα στο σύνολο – ενεργώντας αναλόγως και μην κάνοντας εκπτώσεις στα συναποφασισμένα παραπάνω.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΡΧΙΑ

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κορύφωση της αποδόμησης και στέρησης κάθε φύσεως ελευθεριών και λεγόμενων δικαιωμάτων, όπως και από την αλλοτρίωση των ανθρώπινων συνειδήσεων. Η κρατική πολιτική (από αριστερά και δεξιά) και η ολομέτωπη καταστολή σε κάθε επίπεδο, αποτελεί την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας ενός οικονομικο-πολιτικού μοντέλου (και των υπηρετών του) που ως χαρακτηριστικά του έχει την επίπλαστη ευημερία, τις επίκτητες καταναλωτικές ανάγκες, την αποξένωση, τον κανιβαλισμό και την απαξίωση κάθε έμβιας υπόστασης. Ταυτόχρονα, η ακροδεξιά αναδύεται παντού, ευθέως ή εμμέσως, υπό τον δημοκρατικό μανδύα. Κι όλα αυτά σε έναν πλανήτη που απομυζείται καθημερινά και οι ισορροπίες του μετρούν αντίστροφα.

Το κράτος κι οι υπαλληλικές σχέσεις εξουσιών μέσα του επιτίθενται σε κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης της «κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης», που χρειάζονται για να προχωρήσουν στην αφαίμαξη των ζωών μας. Τα Μ.Μ.Ε. πρωτοστατούν σε αυτή την επίθεση και με πρακτικές χειραγώγησης νομιμοποιούν στην κρίση της κοινωνίας κάθε καθεστωτική θηριωδία.

Η ανάγκη για κλιμάκωση των δράσεων – ανάχωμα στην ορμή της κυριαρχίας και η δημιουργία οδοφραγμάτων, όχι μόνο στους δρόμους αλλά και σε κάθε πιθανό σημείο ατομικής/συλλογικής ρήξης και σύγκρουσης, θα πρέπει να είναι η μόνη απάντηση. Να δώσουμε δύναμη στον αγώνα και να προχωρήσουμε μπροστά για την ελευθερία.

«Μη λες πως είμαστε λίγοι… Πες μονάχα ότι είμαστε αποφασισμένοι…» εδώ και τώρα…

Η αντιπληροφόρηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη του/ης καθενός/καθεμιάς μας. Τίθεται ενάντια σε πολιτικαντισμούς, οπορτουνιστικές πρακτικές και φετιχιστικά σύνδρομα· δε χαϊδεύει αυτιά, ενώ το ράδιο ως μέσο δεν είναι απλά ωραίες μουσικές. Γίνεται ενοχλητική στα αυτιά και τα μάτια του κράτους και της εκάστοτε εξουσίας, αντιστέκεται στο «φυσιολογικό υπάρχον» διά του λόγου και της πράξης, πάντα και παντού.

Επιπλέον, δεν προβάλλει καθεστωτικές λογικές και δεν στηρίζεται σε ιεραρχικές δομές. Είμαστε αντιφασίστες/τριες, αντιρατσιστές/ριες, αντισεξιστές/ριες, αντιμιλιταριστές/τριες, αντισπισιστές/ριες, εναντία σε κάθε είδους ολοκληρωτισμούς και δόγματα. Εναντιωνόμαστε σε πατρίδες και κράτη, σύνορα και κάθε είδους πλαστούς διαχωρισμούς. Η ατομική αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς.

Τα Ραδιοφράγματα στηρίζουν όλες τις τάσεις του Α/Α χώρου. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα παίρνουμε θέση, ως ατομικότητες του εγχειρήματος ή συλλογικά ως μέσο, με κριτική σκέψη στα τεκταινόμενα του χώρου.

Είμαστε εκείνοι/ες οι αθεράπευτα ρομαντικοί/ές που δεν συμβιβαζόμαστε, δεν προσαρμοζόμαστε και διαρκώς ψαχνόμαστε… Οπλίζουμε τις αρνήσεις μας και τις καταθέτουμε με κάθε μέσο. Προχωρώντας για την «ουτοπία», συναντούμε τους εαυτούς μας και μαχόμαστε για την αναρχία.

Τέλος, καλούμε κάθε ατομικότητα κι ομάδα να έρθει ελεύθερα σε επαφή μαζί μας για ό,τι την απασχολεί ή επιθυμεί. Τα Ραδιοφράγματα, ως μέσο αντιεμπορευματικού και αντιδραστικού χαρακτήρα, προτάσσουν τη φαντασία και την αντίσταση μέσα από κάθε μοναδική μα διόλου αμελητέα προσπάθεια. Και σε γενικό επίπεδο, καλούμε όλους και όλες να συνδιαμορφώνουμε, να συνεργαζόμαστε, να συνυπάρχουμε μέσω οριζόντιων διαδικασιών, από εμάς για εμάς.