Τα Ραδιοφράγματα είναι μέσο αντιπληροφόρησης και ανοικτής δημοσίευσης.

Αυτό σημαίνει ότι ο/η καθένας/καθεμιά μπορεί να στέλνει υλικό, ειδήσεις, σχόλια, απόψεις, βιωματικά κ.λπ. προς δημοσίευση στο μπλογκ του μέσου και στις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ως ραδιοφωνικό υλικό.

Η ελευθερία αυτή συνεπάγεται την αδιαμεσολάβητη δημοσιοποίηση του υλικού από την συνέλευση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελέγχεται /πιστοποιείται για την αυθεντικότητα των δημοσιεύσεων, γι’ αυτό παρακαλούμε να είσαστε προσεκτικοί και ψύχραιμοι σε αυτά που στέλνετε.

Η ευθύνη του υλικού, πλην αυτών που φέρουν την υπογραφή της συνέλευσης, βαραίνουν τους υπογράφοντες και όχι την διαχειριστική συνέλευση του μέσου. Η αντιπληροφόρηση, είναι ένα όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην κυριαρχία του συστημικού/καθεστωτικού λόγου, και σαν τέτοιο δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποίητο ή να το αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά.

Έτσι, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους/στις αιχμάλωτους/ες, σε όσους/ες δεν ακούγονται οι φωνές εκτός των τειχών των φυλακών/δεσμών τους, σε κάθε είδους εγκλωβισμένα όντα να εκφραστούν ελεύθερα με τρόπους που βοηθούν στην κατεύθυνση της συμμετοχής τους, στην μετάδοση της πληροφορίας και στη διεύρυνση της κοινότητας της αντιπληροφόρησης αλλά και συνολικά στον αγώνα ενάντια σε κράτος, αφεντικά κι εξουσία.

Είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα:

• Άρθρα και αναλύσεις για θέματα που αφορούν το σύνολο των αγώνων

• Προσωπικές μαρτυρίες, βιωματικές εμπειρίες

• Ειδήσεις και γεγονότα που επηρεάζουν ή προέρχονται από τα πεδία των φυλακών/εργασιακών/εκπαίδευσης/υγείας/αλληλεγγύης κ.λπ.

• Ενημέρωση για θέματα που αφορούν τις αντιστάσεις των ανθρώπων γενικότερα

• Δημιουργία και παραγωγή υλικού που σχετίζεται με όλα τα παραπάνω.

Η συνέλευση έχει τη δυνατότητα να μην δημοσιεύσει ή να σβήσει, όταν:

  • Υπάρχουν δημοσιεύσεις που αφορούν συλληφθέντες ή διωκόμενους αγωνιστές και προκαλούν προβλήματα σε ότι αφορά τις υποθέσεις τους με αναφορά στοιχείων ή άλλο υλικό
  • Έχουν ρατσιστικά, φασιστικά χαρακτηριστικά. Το μέσο είναι ένας χώρος πολυφωνίας-πολυμορφίας με σεβασμό στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης
  • Υλικό που εκφράζει οποιασδήποτε μορφής προσβολή/υποτίμηση (πολιτικό, κοινωνικό, εθνικό, φυλετικό) δεν έχει θέση εδώ
  • Έχουν σεξιστικές αναφορές. Πιστεύουμε στον έμπρακτο και καθημερινό αγώνα για ισοτιμία των φύλων και τη χειραφέτηση κάθε σώματος
  • Έχουν σπισιστικό περιεχόμενο. Θεωρούμε την ελευθερία και τη ζωή κάθε μη ανθρώπινου όντος το ίδιο σημαντική με αυτήν των ανθρώπινων
  • Κείμενα με υβριστικές, προσβλητικές, απειλητικές και προσωπικές επιθέσεις. Χωρίς να θέλουμε να τυποποιήσουμε την έκφραση ή να την χειραγωγήσουμε, πιστεύουμε ότι η χρήση του μέσου αυτού προσφέρεται για την ανάπτυξη της άποψης και της γνώμης, αρκεί αυτό να γίνεται με υπεύθυνη επιχειρηματολογία και σεβασμό προς τους/τις άλλους/άλλες και τις δικές τους/τις απόψεις. Δεν θα γίνουμε ένα μέσο για την αντιπαράθεση μεταξύ ατόμων/συλλογικοτήτων με προσωπικές διαφορές και δεν θα γίνουμε το πεδίο αντιπαλότητας για να εκφραστούν οι αντιθέσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι/ες, χωρίς την δέουσα επιχειρηματολογία ή τις πολιτικές θέσεις που μπορεί να στηριχτούν
  • Περιέχουν καθεστωτικό – κομματικό – οπαδικό λόγο. Το μέσο είναι χώρος για την προβολή και αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων με σκοπό την αντιπληροφόρηση, δεν προορίζεται στο να μετατραπεί σε χώρο προσέλκυσης οπαδών κάθε είδους
  • Είναι εμφανώς ψευδείς, παραπλανητικές, καταδοτικές ή συκοφαντικές. Σαν μέσο αντιπληροφόρησης και διαδραστικής ενημέρωσης δεν είναι δυνατόν να συντηρούμε και να διαδίδουμε ειδήσεις σαν τις παραπάνω
  • Κείμενα ή απόψεις που είναι στείρα αναπαραγωγή του καθεστωτικού λόγου, όπως και εν μέρει αναδημοσιεύσεις από καθεστωτικά μέσα ή blog που έχουν πάρει σαφή θέση, είτε με το λόγο τους είτε με την πρακτική τους ενάντια στους αγώνες.

Τέλος, η συνέλευση μπορεί να μην δημοσιεύει κείμενα που περιέχουν αναφορές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο άτομα ή συλλογικότητες, που περιέχουν άχρηστο υλικό, ασύμφωνο με τον πολιτικό χαρακτήρα του μέσου και που εκθέτει ή/και στοχοποιεί άτομα ή συλλογικότητες. Επιπροσθέτως, δεν αναπαράγει υλικό που εντείνει τη διάσπαση και την πόλωση εντός του Α/Α χώρου. Δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις ούτε όμως θα δώσουμε την παραμικρή σπιθαμή ευχαρίστησης σε εχθρούς και πολέμιους αυτού.

Για να είμαστε ξεκάθαρες: Οι σελίδες των Ραδιοφραγμάτων είναι αντιπληροφόρησης, με σκοπό την ανάδειξη/διάχυση του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού/εξεγερτικού λόγου και της αντίστοιχης θεωρίας και πράξης, ενώ η αυτοοργάνωση, η πολυμορφία και η αλληλεγγύη αποτελούν κάποιες από τις αξίες που ενέχει και με βάση αυτές λειτουργεί. Αυτό σημαίνει πως εκ φύσεως κάποιες “αντιλήψεις” δε χωρούν εδώ• άτομα με υβριστικές/εξουσιαστικές/καταπιεστικές συμπεριφορές, φασίστες/ριες, ρατσιστές/ριες, σεξιστές/ριες, σπισιστές/ριες, νοικοκυραίοι/ες, φιλήσυχοι/ες πολίτες, φιλελέρες κ.λπ. θα φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες. Από την άλλη, κομματικοί κι άλλων ειδών οπαδοί θα απαντώνται σύμφωνα με τα προτάγματά μας.

Δε δίνουμε σπιθαμή σε εχθρούς της ζωής και της ελευθερίας, σε οπορτουνιστές, πολιτικάντηδες κ.λπ. Δεν μπαίνουμε σε ψευτοδιλήμματα, ενώ ιδέες υπέρ καθεστωτικών νόμων και κανόνων μας βρίσκουν αντίθετες. Το ίδιο συμβαίνει και με απόψεις υπέρ του κράτους και των υπαλλήλων του, των φυλακών (για ανθρώπινα και μη όντα), της “κρεμάλας” μεταξύ άλλων κανιβαλιστικών πεποιθήσεων, της καταδίκης της βίας απ’όπου κι αν προέρχεται κ.λπ.

Οι διορθώσεις είναι ιδιαιτέρως καλοδεχούμενες. Καλό είναι, όμως, να γίνονται ανθρώπινα, χωρίς κακοπροαίρετες υποδείξεις, αντισυντροφική/κακόβουλη/υστερόβουλη κριτική ή προθέσεις που κρύβουν εμπάθεια. Πίσω από τα άψυχα κουμπιά και τις παγωμένες οθόνες κρύβονται ζωντανά όντα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν υποκρίνονται τις αυθεντίες ούτε έχουν το αλάνθαστο αλλά στηρίζουν ένα εγχείρημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά τη συγκυρία και το πολιτικό/αξιακό του πλαίσιο. Ας μην ξεχνάμε, γενικά, πως – και στο διαδίκτυο – η ουσιαστική αλλοτρίωση συντελείται από εμάς τους/ις/α ίδιους/ες/α.

Το ζήτημα της λογοκρισίας είναι για το μέσο πολύ σοβαρό και σημαντικό, ενώ προσπαθούμε να το ορίζουμε με συνέπεια στην πράξη. Ωστόσο, η δημοκρατία ως δικαιολογία για την ανοχή αντίθετων πεποιθήσεων δεν αποτελεί ζητούμενο εδώ, ειδικά τη στιγμή που γνωρίζουμε καλά το ρόλο της στο σημερινό κόσμο. Υπό το μανδύα της αναπτύσσεται κάθε είδους αδικία, τερατογένεση και σκοταδισμός, την/ον οποία/ο το καθεστώς εκμεταλλεύεται σύμφωνα με τις ανάγκες του και πάντα εναντίον της πλευράς στην οποία εμείς συντασσόμαστε.

Στηρίζουμε κι επιθυμούμε την ελεύθερη κι αδιαμεσολάβητη αλληλεπίδραση, την κριτική σκέψη χωρίς περιορισμούς και τη δημιουργία εποικοδομητικών διαλόγων/ερωτήσεων/απαντήσεων προς χάριν της αναρχίας. Είναι χαρά μας να γίνονται συζητήσεις – είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας – ή να συμμετέχουμε σε σχολιασμούς με σεβασμό κι επιχειρήματα που αμφισβητούν/εξελίσσουν/ανατρέπουν τη γνώση και την πραγμάτωσή της στο εδώ και το τώρα.

Κάθε άτομο έχει την ευθύνη των λεγομένων του κι εμείς την ευθύνη της διαχείρισης, μην κάνοντας εκπτώσεις στα πιστεύω μας.

Η αντιπληροφόρηση είναι υπόθεση όλων μας.
Κι είναι στο χέρι μας να την ενδυναμώνουμε και να την κάνουμε πραγματική απειλή ενάντια σε ό,τι καταπατά τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα όνειρα και τις αρνήσεις μας.

Ευχαριστούμε μια ακόμα φορά και συνεχώς, όσους/ες μας στηρίζουν, μας βοηθούν και πραγματώνουμε μαζί αυτό το έργο! Την αγάπη μας και… το νου!