Πέρα από το θέαμα των αμερικανικών εκλογών, η επαναστατική αλληλεγγύη πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση

Δεν ενδίδουμε σε αυτό το γελοίο θέαμα του αμερικανικού δικομματικού εκλογικού συστήματος• ούτε στην περίεργη μορφή αυτών των “εκλογών”. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν συλλαμβάνουν καν τον παραλογισμό της αμερικανικής δημοκρατίας, ούτε οι περισσότεροι αμερικανοί. Ανεξαρτήτως αυτού, θέλουμε να έχουμε μια στιγμή για να διαχύσουμε μια σκέψη, σε αυτούς που μοιράζονται την αλληλεγγύη τους με τους επαναστατημένους και δυσαρεστημένους ανθρώπους στις Η.Π.Α., σημειώνοντας μερικά χαρακτηριστικά καθώς και πιθανές συνέπειες αυτών των εκλογών, που αξίζουν την προσοχή μας.

Πολλοί αντιλαμβάνονται το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα σαν μια σπίθα που θα αρχίσει έναν εμφύλιο πόλεμο. Παρότι ο εμφύλιος πόλεμος, όπως τον αντιλαμβανόμαστε, είναι μάλλον απίθανος, μια πιο σύγχρονη και περίπλοκη εκδοχή αυτού του σεναρίου είναι πιθανή μέχρι ένα βαθμό. Μπορεί να δούμε κάτι σαν εξέγερση του αγωνιζόμενου μη-φασιστικού προλεταριάτου με συνεργούς τους αναρχικούς, τους αντιφασίστες και όλους αυτούς που δεν έχουν ενδώσει στις ψεύτικες ελπίδες της αμερικανικής εκλογικής διαδικασίας, εάν ο Τραμπ επιχειρήσει ένα δικαστικό πραξικόπημα, χρησιμοποιώντας τις πάντα πιστές ένοπλες δυνάμεις και τους δικαστικούς. Φυσικά αυτές οι κοινότητες δεν σχηματίζουν ενοποιημένη δύναμη, καθώς η Αμερική είναι τόσο διασπασμένη και είναι σίγουρο πως δεν θα προκύψει κοινός αγώνας μεταξύ αυτών των ομάδων και του πυρήνα του Δημοκρατικού κόμματος, ή του γενικότερου φιλελεύθερου κατεστημένου. Ωστόσο, απέναντι στο κάλεσμα μιας πραγματικά ενοποιημένης δεξιάς, που εκφράζεται τόσο στους δρόμους όσο και στην ύπαιθρο, και βασιλεύει στα σώματα ασφαλείας και το στρατό, οι επαναστατικές κοινότητες και κινήματα αντιμετωπίζουν την πιθανότητα γενικευμένης βίας.

Ό,τι κι αν συμβεί, θα ήταν καλό ο κόσμος να ρίξει μια ματιά και να επαγρυπνεί για την πιθανότητα ακραίας φασιστικής βίας εναντίον των αναρχικών, αντιφασιστών, των ακτιβιστών, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, των ιθαγενών, των φοιτητών, των μειονοτήτων, των Εβραίων, των Μουσουλμάνων, των αμερικανών από τα νησιά του Ειρηνικού, των μεταναστών (με ή χωρίς χαρτιά). Η δεξιά πάντα δήλωνε έτοιμη να πολεμήσει σε έναν εμφύλιο στους δρόμους και οι εξουσιαστές ήδη έχουν δηλώσει έτοιμοι να προσβάλουν τα αποτελέσματα στα εκλογικά δικαστήρια.

Επιπροσθέτως, όποιος και να νικήσει, ο μεγαλύτερος πληθυσμός φυλακισμένων στον κόσμο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, όπως και οι εκατοντάδες δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που συμμετείχαν στην εξέγερση για τον θάνατο του George Floyd και έρχονται αντιμέτωποι με πολυετείς ποινές φυλάκισης. Αυτή είναι η πραγματικότητα που επιφυλάσσουν για όσους αγωνίζονται στις Η.Π.Α. ανεξάρτητα από την εκλογή του μετριοπαθούς Biden ή του τραγελαφικού φασίστα Trump.

Ενώ ο καπιταλισμός έχει παγκοσμιοποιηθεί, πολλοί βλέπουν αυτό που συμβαίνει στην αμερικανική “κοιλιά του κτήνους” σαν κάτι που θα επηρεάσει όλη τη γη. Πέρα από την πραγματικότητα των ψευτο- διλημμάτων αυτών των εκλογών, ο συμβολισμός των αποτελεσμάτων σε συγκεκριμένες μερίδες της κοινωνίας είναι έντονος και έχει ακραία αποτελέσματα. Για αυτόν το λόγο, ας δώσουμε προσοχή στα αποτελέσματα των φετινών εκλογών, την συμπεριφορά του κράτους, τη συμπεριφορά των πολιτικών μας αντιπάλων στην πορεία. Ανεξαρτήτως συνόρων, αυτοί που μάχονται ενάντια στην λευκή ανωτερότητα, τη φτώχεια και την καθημερινή μιζέρια του αμερικανικού κράτους και της ελεύθερης αγοράς, έχουν την αλληλεγγύη μας.

Κάποια κείμενα αναρχικών και αντι-αποικιοκρατικών εκδόσεων για την πιθανότητα αναταραχών και βίας:
Abolition Media World Wide – For The Total Destruction of America An Anarchist Perspective on the Upcoming Civil War
It’s Going Down – People Get Ready: Popular Power In The Coming Crisis
Crimethinc – EVERYBODY OUT! Resources for a Season of Post-Election Unrest