Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης του Επαναστατικού Κινήματος για την Κατάργηση της Σκλαβιάς [R.A.M. – Revolutionary Abolitionist Movement]

Να κατακεραυνώσουμε τους εύθραυστους πυλώνες της εξουσίας

Εισαγωγικό μήνυμα για το κίνημα στη λεγόμενη Ελλάδα

ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Είναι απαραίτητο η αλληλεγγύη με τους θαρραλέους ανθρώπους στους δρόμους των Η.Π.Α να εκφραστεί! Πού είναι το κάλεσμα για επίθεση στους δρόμους της Ελλάδας από αναρχικούς κι αντιφασίστες, ώστε να γνωρίζουν στις πολιτείες πως οι αγώνες τους αποτελούν έμπνευση για τους εχθρούς του κράτους σε όλο τον κόσμο;

Αυτή είναι μια ευκαιρία για πάθος αντί της πολιτικής. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Του ίδιου δυτικού πολιτισμού που δολοφόνησε τους ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής και συντόνισε το εμπόριο σκλάβων που έχτισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και τον μετα-αποικιακό δυτικό κόσμο. Η αστυνομία στους δρόμους των ΗΠΑ μπορεί να μιλά μια διαφορετική γλώσσα, αλλά είναι ένα με την αστυνομία της Ελλάδας που προσβάλλει τα κινήματά μας, δολοφονεί μετανάστες και διατηρεί την άθλια ομαλότητα που ωφελεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς.

Ενώ έχει χρησιμοποιηθεί από το κράτος για να προωθήσει μάταιες τακτικές, όπως ο πασιφισμός, θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε το απόσπασμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ότι «η εξέγερση είναι η φωνή αυτών που δεν ακούστηκαν». Υπάρχει μια επαναστατική ευθύνη να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας, ώστε όσοι βρίσκονται στους δρόμους των ΗΠΑ να γνωρίζουν ότι ακούγονται σε όλο τον κόσμο.

Το ακόλουθο κείμενο είναι ένα κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη από τη Μαύρη Απελευθερωτική / Αναρχική ομάδα: Επαναστατικό Κίνημα για την Κατάργηση της Σκλαβιάς.

Επαναστατικούς χαιρετισμούς από την εξέγερση που σαρώνει τα κατεχόμενα εδάφη των λεγόμενων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ζητούμε από συντρόφους/ισσες σε όλο τον κόσμο την πραγματοποίηση άμεσων κι αδιάκοπων δράσεων αλληλεγγύης εναντίον των Η.Π.Α.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε συγκεντρώσει εμπειρίες που ισοδυναμούν με δεκαετίες μάθησης. Κάνοντας ακριβώς αυτό που προηγουμένως πιστεύαμε ότι ήταν αδύνατο, έχουμε εκθέσει αυτήν τη χώρα για το τι είναι πραγματικά: τίποτα περισσότερο από μια εύθραυστη χάρτινη τίγρη. Χτυπώντας το τεράστιο τεχνολογικό κράτος της αστυνομίας, οι μαύροι άνθρωποι της Αμερικής έχουν δηλώσει πως, από εδώ και πέρα, αρνούνται δια παντός να εκφοβίζονται από μια δομή εξουσίας που βασίζεται στο λευκό τρόμο και τη λευκή βία.

Στην απελπισία του, το κράτος διαδίδει τώρα το ψέμα πως αυτή η εξέγερση καθοδηγείται από λευκούς εξωτερικούς ταραχοποιούς. Όλοι έχουμε ακούσει αυτά τα ψέματα στο παρελθόν, κυρίως και πιο εμφανώς στα βιβλία της ιστορίας τους, όπου πλασάρουν φανταστικές αφηγήσεις για το πώς ο Λίνκολν απελευθέρωσε τους σκλάβους. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, από μια πιο πρόσφατη δόση ενός παλιού πατερναλιστικού κόλπου του κατεστημένου της λευκής υπεροχής, ώστε να αρνηθεί στους μαύρους ανθρώπους τη νοημοσύνη, το πνεύμα και την αυτόνομη βούληση να κατευθύνουν τη δική τους εξέγερση και να απελευθερωθούν.

Καθώς η ιστορία αυτού του άθλιου έθνους επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά, αυτό που κατέστη ξεκάθαρα σαφές είναι ότι οι μαύροι ήταν και θα συνεχίσουν να είναι η μόνη επαναστατική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει το καταπιεστικό status quo.

Παντού τα γουρούνια (μπάτσοι – όπως χαρακτηρίζονται κατά κόρον στην Αμερική και στις μαύρες κοινότητες) έχουν χάσει τη θέλησή τους να πολεμήσουν. Τα μάτια τους, που μέχρι μόλις χθες ήταν παράθυρα για να αδειάζουν το μίσος και την περιφρόνηση, τώρα εμφανίζουν μια αποχαυνωμένη αυτο-αμφισβήτηση και δειλία. Για μια φορά, η συμπεριφορά τους απεικονίζει την αδυναμία τους, καθώς κάθε βήμα που ακολουθούν χαρακτηρίζεται από δισταγμό.

Είτε στο εγχώριο είτε στο διεθνές μέτωπο, μπορούμε να δούμε “τις πλάτες του καθεστώτος” στον τοίχο κι έτσι είναι η ώρα να είμαστε πιο επίμονοι. Δεν μπορούμε να του δώσουμε περιθώριο να ξεφύγει προς οπουδήποτε έχει βάλει τα άπληστα χέρια του. Αυτό σημαίνει ότι καλούμε όλους τους επαναστάτες σε όλο τον κόσμο να ξεχυθούν με ανταγωνιστικές ενέργειες και να πλημμυρίσουν τους δρόμους με δημόσιες συγκεντρώσεις.

Μαζί, εάν συνεχίσουμε να πιέζουμε, αυτή η γη της δουλοκτητικής σκλαβιάς, της γηγενούς γενοκτονίας και της εξωτερικής αυτοκρατορικής επιθετικότητας μπορεί τελικά να εξαλειφθεί, ώστε να την θυμόμαστε μόνο ως ένα από τα πιο άσχημα κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας. Με τη σειρά του, κάθε βήμα οδηγεί στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη που καταλαμβάνουν το χώρο των άλλοτε σιωπηλών και μη ακουσμένων κραυγών μας.

Όλη η δύναμη στη μαύρη εξέγερση!

Να κατακεραυνώσουμε τους ευάλωτους πυλώνες της εξουσίας!

Επανάσταση τώρα και πάντα!

Πηγή