Ανταπόκριση από την απεργία και μοτοπορεία σήμερα, 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, του ΣΒΕΟΔ και των COURIER – ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ώρα 11.00 π.μ.: Όλα είναι έτοιμα για την συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως. Πανό, μικροφωνική, στημένοι πάγκοι. Κόσμος έχει αρχίσει από νωρίς να μαζεύεται και με το πέρασμα της ώρας αυξάνεται. Μουσικές και δηλώσεις των απεργών, μοιράσματα κειμένων κι εντύπων, καλέσματα κι αφίξεις όλο ζωντάνια, με κόρνες και συντροφικούς χαιρετισμούς, με υψωμένες γροθιές.

Ωρά 12.30 (περίπου): Ξεκινά η μοτοπορεία. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε είναι Πατησίων-Σταδίου-Σύνταγμα(στάση)-Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων-Κηφισίας-Βασιλέως Κωνσταντίνου-Καλλιρόης-Πειραιώς-Θησείο(τελικός προορισμός). Η μοτοπορεία γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Μια εργατοθάλασσα με αλληλέγγυο στον αγώνα των απεργών κόσμο. Καθ’όλη τη διάρκειά της σημαιάκια ανέμιζαν, κόρνες “διαμαρτύρονταν” με τους συμμετέχοντες να το διασκεδάζουν. Σπινιαρίσματα, ζωηράδα, συντροφικότητα όσον αφορά την ομαλή πραγματοποίησή της. Από τις ομορφότερες στιγμές: Εργάτες της ΒΙΟΜΕ στη Σταδίου με το πανό τους και υψωμένες γροθιές να χαιρετίζουν τη μοτοπορεία και καναδυό παππούδες στην Κλαυθμώνος να χειροκροτούν με χαμόγελο. Πολύχρωμοι καπνοί και τρικάκια ανακατεύονταν ανά διαστήματα στον αέρα. Στο Σύνταγμα απλώθηκε το κεντρικό πανό και δυναμικά συνθήματα δήλωναν το παρόν και την επιμονή των εργατικών αδιαμεσολάβητων αγώνων ενάντια στην ανάλωση των ζωών μας. Περίπου 20 δικάβαλα της ομάδας δράση (πρώην δέλτα) ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση.

Ώρα 15.00 (περίπου): Η μοτοπορεία καταλήγει στο Θησείο, όπου κάποιοι αποχωρούν. Όσοι παραμένουν κάνουν ενημερώσεις, συζητούν, αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σήμερα ήταν μια όμορφη μέρα. Από τα κάτω για τα κάτω.
Σίγουρα θα έχει συνέχεια. Και θα είμαστε πάλι εκεί.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΒΕΟΔ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ. “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ”.